Secretarul de Stat al SUA John Kerry urmeaza sa se intalneasca marti la Soci cu presedintele rus Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor legate de conflictul din Ucraina, conform diplomatiei americane. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat insa sa comenteze posibilitatea unei intalniri intre John Kerry si presedintele rus.

Cu toate acestea, ministerul rus de Externe a confirmat ca secretarul de stat al SUA, care merge pentru prima data in Rusia de la inceputul crizei ucrainene, se va intalni cu omologul sau rus Sergei Lavrov.

"Ne asteptam ca aceasta vizita sa duca la normalizarea relatiilor bilaterale, care depinde in mare masura de stabilitatea globala", a declarat ministerul rus.

"Aceasta vizita face parte din eforturile noastre continue de a mentine legaturi directe cu inalti oficiali rusi si de a ne asigura ca punctele de vedere americane sunt transmise in mod clar", a spus purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Marie Harf .

Potrivit ministrului adjunct rus al Afacerilor Externe, Sergei Riabkov, cei doi diplomati vor discuta in special despre punerea in aplicare a acordurilor de pace de la Minsk pentru estul Ucrainei si cel pentru criza din Orientul Mijlociu, dar despre sanctiunile americane impotriva Moscovei.

Relatiile dintre Rusia si Occident se confrunta cu o criza fara precedent de la sfarsitul Razboiului Rece, in urma conflictului dintre separatistii pro-rusi si fortele din estul Ucrainei si dupa anexarea Crimeei de catre Rusia in martie 2014.

Vladimir Putin a declarat in mod repetat ca este gata sa restabileasca relatiile cu Washington si Bruxelles, care au decretat sanctiuni economice dure impotriva Rusiei, in timp ce ramane de neclintit in privinta Ucrainei.