Secretarul american de Stat John Kerry este asteptat marti la Soci, pe fondul tensiunilor dintre Washington si Moscova privind situatia din Ucraina, a anuntat un oficial rus, citat de AFP.

"Vizita sa este asteptata", a declarat acest oficial, sub acoperirea anonimatului, in asteptarea unui anunt oficial al ministerului rus al Afacerilor Externe.

Vladimir Putin urmeaza sa petreaca saptamana la resedinta sa de vara de la Soci. Purtatorul sau de cuvant, Dmitri Peskov, a declarat pentru AFP ca nu este in masura sa confirme o eventuala discutie intre cei doi barbati.

Agentia RIA Novosti, care citeaza o sursa diplomatica, a afirmat ca John Kerry se va intalni cu omologul sau rus Serghei Lavrov si ca cei doi vor discuta despre criza din Ucraina dar si despre Siria, Iran si Yemen.

"Vizita lui Kerry in Rusia este foarte simbolica", potrivit acestei surse, citate de agentia rusa de presa.

"Si-a anulat vizita de mai multe ori si in cele din urma a decis sa vina. Nu va fi o intalnire decisiva dar va fi foarte importanta", a adaugat aceasta sursa.

Ulterior, departamentul american de Stat a confirmat informatia. Aceasta este prima vizita a lui Kerry in ultimii doi ani.