Coreea de Sud va fi "nemiloasă" față de orice nouă "provocare" venită din partea Coreii de Nord, a afirmat luni ministrul apărării de la Seul, Han Min-Koo, după ce Phenianul a anunțat recent un test reușit cu o rachetă balistică de pe un submarin, potrivit Agerpres. "Vom recurge la represalii nemiloase pentru a pune capăt ciclului lor de provocări", a declarat ministrul în cadrul unei reuniuni consacrate securității, potrivit agenției Yonhap, preluată de AFP. "Armata sud-coreeană nu poate sta cu brațele încrucișate", a adăugat el.

O rachetă balistică strategică mare-sol (MSBS) ar fi fost lansată vineri de Coreea de Nord, care a vorbit de "o armă strategică de nivel mondial". Lansarea ar fi fost supervizată de însuși liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Anterior testului cu rachetă, Coreea de Nord a amenințat că este pregătită să deschidă focul fără somație asupra unor nave militare sud-coreene care, potrivit Phenianului, încalcă frontiera maritimă dintre cele două state, în Marea Galbenă. Seulul a dezmințit însă orice incursiune în apele nord-coreene.