Cel putin patru persoane au murit, iar alte doua sunt in stare critica in urma prabusirii avionului Airbus A400M, sambata, in sudul Spaniei, au anuntat autoritatile spaniole, potrivit Mediafax.

Avion militar A400MFoto: militaryaircraft-airbusds.com

Anchetatorii cred ca echipajul avionului militar era format din sase persoane. Printre resturile fuselajului avionului au fost gasite patru cadavre, iar doua persoane sunt in stare grava. Initial, autoritatile nu au stiut cate persoane se aflau la bordul avionului militar prabusit sambata, iar premierul Mariano Rajoy a anuntat ca la bord erau intre "opt si zece persoane". Presa spaniola relatase ca erau zece morti.

Un avion militar de tip Airbus A400M s-a prabusit sambata in apropierea aeroportului din Sevilla, in sudul Spaniei.

Avionul, care era nou si efectua probe de zbor, s-a prabusit in timp ce decola de pe aeroportul din Sevilla. Aeronava cargo s-a prabusit la circa un kilometru nord de Aeroportul San Pablo din Sevilla, in zona Aeropolis, in apropierea unei filiale locale a uzinei Airbus.

Premierul Mariano Rajoy a anuntat sambata ca intre "opt si zece persoane" se aflau la bordul avionului, care nu fusese inca livrat Fortelor Aeriene spaniole, fiind in probe.

Aeroportul international San Pablo din Sevilla a fost inchis temporar din cauza accidentului, zborurile spre aceasta destinatie fiind redirectionate spre Malaga si Jerez.