Ora 14:20 Ed Miliband si-a anuntat demisia din fruntea Partidului Laburist. (sursa: Reuters)

HotNews.roFoto: Hotnews

Ora 13:45 Liderul UKIP Nigel Farage a anuntat ca renunta deocamdata la pozitia de presedinte a formatiunii eurosceptice Partidul pentru Independenta Regatului Unit, informeaza Reuters. Si Nick Clegg, vicepremierul in functie, a anuntat ca isi da demisia din fruntea Partidului Liberal-Democrat in urma esecului inregistrat de partid in alegerile de joi.

Surse politice din cadrul partidului au declarat pentru BBC ca Miliband se va adresa vineri conducerii formatiunii si ca se asteapta o demisie a lui. Cancelarul din umbra Ed Balls se numara printre marile victime ale esecului de joi, acesta pierzandu-si locul in Parlament. Biroul lui Miliband a catalogat informatiil privind demisia drept "speculatii".

UPDATE Reuters informeaza ca Nigel Farage nu a reusit sa intre in Parlament.

La randul sau, liderul UKIP Nigel Farage a lasat sa se inteleaga ca ar urma sa isi dea demisia de la conducerea partidului, in urma rezultatului slab inregistrat joi (12%), scrie The Guardian.

Inainte de a lua parte la numararea voturilor in colegiul sau din South Thanet, din districtul Kent, Farage a lasat sa se inteleaga ca se asteapta la un esec: "A fost o prezenta masiva (...) Asta trebuie sa fie in avantajul Conservatorilor", a declarat liderul UKIP.

Farage declarase anterior ca va demisiona de la conduecrea formatiunii daca nu este les in Parlament.

Intrebat vineri dimineata daca intentioneaza sa demisioneze, Farage a raspuns: "Spuneti ca sunt mincinos? Inca nu mi-am incalcat cuvantul."