Nava cargou a gigantului danez al transportului maritim Maersk, care navigheaza sub pavilionul insulelor Marshall si care fusese interceptata in 28 aprilie de Iran, este libera sa paraseasca tara, a anuntat joi agentia oficiala Irna, fara a oferi alte precizari, scrie AFP.

"O sursa informata din Organizatia porturilor si afacerilor maritime a indicat a nava Maersk este libera" sa paraseasca tara, a precizat Irna, care a precizat ca urmeaza sa fie publicat un comunicat oficial.

Nava a fost interceptata in 28 aprilie in apele Golfului de nave de razboi, pentru a aplica o decizie a justitiei favorabila unei societati private iraniene.

Miercuri, purtatorul de cuvant al ministerului iranian al Afacerilor externe, Marzieh Afkham, a anuntat ca cei 24 de membri ai echipajului, dintre care patru sunt romani, sunt "liberi".

Maersk a fost data in judecata de societatea iraniana Pars Talayieh Oil Product in cadrul unui litigiu privind 10 containere trimise in Dubai in ianuarie 2005. Societatea daneza a pierdut in apel, fiind obligata sa plateasca daune de 3,6 milioane de dolari.