Politia germana a retinut 4 persoane suspectate de infiintarea unui grup extremist de dreapta care planuia atacuri cu bomba asupra unor musulmani si refugiati, relateaza Reuters. Concomitent, o investigatie separata a fost lansata in cazul incendiatorilor care au dat foc unui adapost pentru refugiati.

Descoperirea autoritatilor evidentiaza ingrijorarile privind cresterea sentimentului de ostilitate in Germania fata de imigratie, in conditiile in care anul trecut s-a lansat puternic si gruparea anti-islam PEGIDA (Europeni Patriotici Impotriva Islamizarii Occidentului).

Marsurile PEGIDA din Dresden au fost pacifiste, insa noul grup, numit "Old School Society" (OSS), intentiona sa "lanseze atacuri in Germnia, in grupuri mici, impotriva unor salafisti cunoscuti, impotriva unor moschei si impotriva unor aziluri pentru refugiati".

Salafistii urmeaza o forma ultra-ortodoxa a Islamului sunnit, insa termenul este folosit uneori in Occident drept un sinonim pentru militantii islamisti.

"In acest scop, din ce stim pana acum, cele patru persoane retinute obtinusera explozibili pentru posibile atacuri terorista", au declarat procurorii, adaugand ca nu este clar deocamdata daca grupul isi fixase deja tinte.

Cei patru, 3 barbati si o femeie cu varste intre 22 si 56 de ani, sunt cu totii cetateni germani.