Copilotul avionului Germanwings a carui prabusire a luat viata a 150 de persoane la sfarsitul lunii martie in Alpii francezi,mai initiase o manevra de coborare in timpul cursei dus intre Dusseldorf si Barcelona, scrie miercuri cotidianul german Bild.

Recuperarea resturilor avionului GermanwingsFoto: Ministerul de Interne al Frantei

Raportul preliminar al Biroului francez de studii si analize (BEA) care urmeaza sa fie dezvaluit miercuri evoca un "o coborare controlata, nejustificata timp de mai multe minute" in timpul cursei din 24 martie, cand Andreas Lubitz era la comanda, scrie unul dintre cele mai citite publicatii din Germania, citand surse apropiate BEA.

"Este clar", din raport ca Lubitz a inceput coborarea dupa ce avionul decolase de la Dusseldorf si se indrepta spre Barcelona, scrie Bild.

"Nu este exclus ca (Andreas Lubitz) nu a facut doar o incercare (de a prabusi avionul) in timpul zborului, dar, a vrut sa-si concretizeze actiunea", continua publicatia citata.

Un raport preliminar despre catasfrofa aviatica apare miercuri pe site-ul BEA

BEA ar trebui sa prezinte miercuri la pranz pe pagina sa de internet un raport preliminar, potrivit purtatorului de cuvant al Biroului de Investigatii si Analiza.

150 de persoane, inclusiv 72 de cetateni germani au murit la 24 martie cand aeronava Germanwings s-a prabusit in timpul zborului de intoarcere de la Barcelona la Dusseldorf.

Primele elemente ale anchetei au aratat ca avionul a fost prabusit intentionat de copilotul german Andreas Lubitz care avusese in trecut de tulburari psihice.

Potrivit informatiilor obtinute in cutiile negre, tanarul de 27 de ani ar fi profitat de absenta pilotului din cabina de pilotaj si s-a blocat singur inauntru.