Presedintele executiv al companiei rusesti Rosneft castiga minim 15-20 de milioane de ruble (295.000$-390.000$) lunar, a anuntat marti compania, dezvaluind salariul de baza al lui Igor Sechin dupa ce Vladimir Putin a incurajat o mai mare transparenta a veniturilor salariale, informeaza Reuters.

Igor Sechin presedinte RosneftFoto: Wikipedia / Dyor

Intr-un document postat pe site-ul propriu, Rosneft a explicat ca executivii companiei primesc si alti bani in afara salariului de baza, inclusiv pentru prezenta in consiliul de administratie si pentru ca lucreaza cu informatii cu caracter de secret de stat.

Rosneft, cea mai mare companie petroliera listata nu a dezvaluit platile totale facute catre Sechin, un aliat apropiat a lui Putin, ce a preluat conducerea Rosneft in 2012, dupa o perioada in care a fost vicepremier al Rusiei.

Luna trecuta Putin a cerut directorilor executivi din companiile rusesti controlate de stat sa-si faca publice veniturile.

Liderul de la Kremlin a argumentat de multa vreme ca statul trebuie sa ofere pachete salariale bune pentru a atrage cei mai buni oameni in pozitiile de top.

Rosneft a anuntat marti ca a prelungit contractul lui Sechin pentru inca cinci ani.

Compania, care este afectata de sanctiunile occidentale contra Moscovei, a achizitionat in 2013 compania-sora TNK-BP pentru 55 mld. dolari.