Liderul istoric al extremei dreapta franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost "suspendat" luni din Frontul National (FN), a anuntat intr-un comunicat partidul condus de fiica sa Marine, transmite AFP.

Aceasta indepartare a cofondatorului FN, al carui presedinte de onoare era in prezent, a fost decisa cu prilejul biroului executiv al formatiunii politice, convocat pentru a sanctiona noile declaratii polemice ale lui Jean-Marie Le Pen, facute luna trecuta, cu privire la Holocaust si imigratie.

Jean-Marie Le Pen, care este de asemenea membru al Parlamentului European, a reiterat la inceputul lunii aprilie afirmatiile prin care definea camerele de gazare ca un "detaliu" al istoriei celui de-Al Doilea Razboi Mondial, care i-au adus o condamnare penala. El a luat apararea "lumii albe" si a criticat de asemenea programul Frontului National si anturajul lui Marine Le Pen.

Cea mai recenta provocare a fost in timpul traditionalei manifestatii de 1 mai a FN de la Paris, cand, desi nu era invitat, tribunul in varsta de 86 de ani s-a urcat pe scena oficialilor pentru a saluta multimea, spre nemultumirea fiicei sale, care se pregatea sa sustina un discurs.