Doi soldati au fost ucisi in ultimele 24 de ore in estul ucrainean prorus, a anuntat luni armata ucraineana, precizand ca separatistii si-au intensificat tirurile asupra pozitiilor guvernamentale, informeaza AFP. Rebelii pro-rusi din estul Ucrainei continua atacurile asupra fortelor guvernamentale ucrainene, in ciuda asigurarilor Moscovei ca respecta acordul de la Minsk.

Doi soldati au fost ucisi si 3 raniti in timp ce vehiculul blindat in care se aflau a trecut peste o mina in regiunea Lugansk, a declarat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Oleksandre Motuzianik.

Alti doi militari au fost raniti in satul Chirokine, din apropiere de portul strategiv Mariupol, ultimul mare oras din estul rebel controlat de Kiev, a mai declarat sursa.

Duminica, rebelii "au crescut semnificativ numarul de tiruri", pana la o suta in decurs 24 de ore, "practic la nivelul observat" inainte armistitiul incheiat in mijlocul lunii februarie, dupa semnarea acordurilor de pace Minsk 2, acuza armata ucraineana intr-un comunicat de presa.

Rebelii folosesc in mod regulat artileria grea pentru "a provoca un raspuns" din partea ucrainenilor, actiune ce incalca acordurile de pace, mai arata Kievul.

Punctele fierbinti de pe linia rontului raman satele Chirokine si Pisky, precum si cteva localitati situate in apropierea aeroportului Donetsk, fief separatist, informeaza Kievul. La randul lor, rebelii acuza armata ucraineana ca ar fi tras in jur de 70 de tituri de artilerie, in special asupra Chirokine si a unor cartiere din Donetsk apropiate de aeroport. Potrivit agentiei oficiale separatiste DNA, nu s-au inregistrat victime.