Ungaria are nevoie de o legislatie care sa tina departe valul de imigranti din tarile sarace chiar daca aceste legi nu ar fi conforme regulilor Uniunii Europene a declarat premierul Viktor Orban, potrivit Reuters.

Viktor Orban (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

Bruxelles-ul ar trebui sa dea voie tarilor membre sa-si stabileasca singure regulile in privinta migrantilor pentru ca afluxul acestora nu este bun pentru Europa, in general, a declarat Orban intr-un interviu pentru Echo TV.

„Nu vrem sa vedem imigranti in Ungaria. Daca (alte tari membre) vor sa primeasca imigranti, pot sa o faca. Dar apoi sa nu-i trimita aici sau sa treaca prin teritoriul nostru”, a declarat premierul ungar.

Orban a spus ca Ungaria trebuie sa ridice problema, a ceea ce el a numit regulile laxe ale imigratiei, la nivel european pentru ca, in cadrul UE, a primit cel mai mare numar de migranti raportat la propria populatie dupa Ungaria.

Dezbaterea de la nivel national din Ungaria pe tema imigratiei va duce probabil la o legislatie ce va infuria Bruxelles-ul, a adaugat el.

„Va fi o mare batalie, o mare lupta”, a spus Orban.

Premierul ungar a mai declarat si ca UE, despre care a apreciat ca este bazata pe principii crestine, are o responsabilitate morala sa ajute tarile sarace ale caror cetateni incearca sa scape pentru a ajunge in Europa.