O nava de patrulare a Marinei franceze care participa la operatiunea din Marea Mediterana a Uniunii Europene a salvat sambata 217 naufragiati in apropiere de coastele libiene, au informat autoritatile franceze, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Naufragiatii se aflau la bordul a trei ambarcatiuni. Doua presupuse calauze au fost retinute, au afirmat autoritatile franceze, precizand ca naufragiatii si cei doi suspecti vor fi predati autoritatilor italiene.

Nava 'Comandant Birot' a plecat la inceputul saptamanii pentru a lua parte la operatiunea europeana de supraveghere maritima Triton din Marea Mediterana. La bordul sau se afla echipament medical.

In Italia, garzile de coasta au anuntat ca au coordonat salvarea a cel putin sase barci cu imigranti sambata dimineata, in timp ce alte operatiuni erau inca in curs de desfasurare.

Sambata seara, ele nu au putut oferi un bilant al persoanelor salvate in timpul zilei, insa s-au referit la 'o zi foarte incarcata'.

Vineri, garzile de coasta italiene au salvat 220 de imigranti proveniti din Africa subsahariana, care se aflau la bordul a doua ambarcatiuni aflate in dificultate in apele libiene, si care au fost debarcati sambata dimineata pe insula Lampedusa.

Consiliul European a decis pe 23 aprilie consolidarea misiunii UE in Marea Mediterana pentru a preveni 'alte pierderi de vieti omenesti', in conditiile in care sute de imigranti au murit in Mediterana de la inceputul anului in naufragiul ambarcatiunilor pe care se aflau.