Presedintele Dumei de Stat, Serghei Nariskin, a apreciat, intr-un editorial pentru Komsomolskaia Pravda publicat marti, ca a venit timpul pentru lansarea unor consultari pe tema integrarii Uniunii Europene in Uniunea Economica Eurasiatica, scrie Mediafax.

"Tara noastra a evocat in mod repetat posibilitatea unei integrari in viitor intre cele doua asociatii regionale - Uniunea Economica Eurasiatica si Uniunea Europeana. Sunt de actualitate in prezent astfel de planuri si previziuni? Nu e prea devreme pentru asa ceva? Nu, acum este timpul potrivit nu doar pentru a visa, ci si pentru a discuta. E timpul pentru a incepe consultarile", scrie Nariskin.

In opinia presedintelui Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), Rusia "a fost si va ramane din aceeasi familie cu natiunile europene".

Presedintele ceh, Milos Zeman, a declarat intr-un interviu publicat joia trecuta de serviciul in limba rusa al postului public de radio din Cehia ca spera ca Rusia sa adere la un moment dat la Uniunea Europeana.

"Am un vis, ca pe termen lung Federatia Rusa sa devina membra a Uniunii Europene. Daca nu va place astfel, puteti sa va ganditi ca Uniunea Europeana adera la Federatia Rusa", a glumit Zeman.

El a adaugat ca economiile rusa si europeana se pot completa reciproc pentru a sprijini dezvoltarea tuturor tarilor implicate.