Premierul grec, Alexis Tsipras, a afirmat marti dimineata ca el crede va ajunge la un acord cu creditorii Atenei "cel mai tarziu" la inceputul lunii mai.

"Obiectivul nostru (...) este de a ajunge la un prim acord in aceasta saptamana, daca este posibil, sau cel mai tarziu saptamana viitoare", a declarat Alexis Tsipras intr-un interviu acordat postului grec de televiziune Star TV, citat de AFP.

"Consider ca suntem aproape de acest lucru", a adaugat oficialul grec. In timp ce conturile se golesc in Grecia, negocierile pentru plata ultimei transe de 7,2 miliarde de euro din imprumutul acordat de UE se prelungesc la nesfarsit.

Luni, Atena a anuntat remanierea echipei sale de experti in vederea unei comunicari mai eficiente cu Bruxellesul. Si, potrivit unor informatii din presa, tara se indreapta spre un compromis cu creditorii sai.

Alexis Tsipras a afirmat la Star TV ca guvernul elen este pregatit sa ia in considerare un anumit numar de privatizari. El a precizat ca executivul cauta sa se inscrie in acorduri de parteneriat, in special pentru administrarea portului Pireu.

Beijingul si-a manifestat iritarea in urma punerii in cauza a privatizarii acestei infrastructuri de catre guvernul stangii radicale.

El a avertizat ca, daca finantatorii internationali vor impinge guvernul spre un acord in contradictie cu promisiunile sale electorale, chestiunea va fi transata printr-un referendum.