NATO sustine suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Moldovei a declarat adjunctul Comandantului Suprem al Fortelor Aliate in Europa, generalul Adrian Bradshaw, informeazaJurnalul de Chisinau.

Generalul Sir Adrian BradshawFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Este primul oficial NATO de un asemenea rang care vine la Chisinau. Generalul Adrian Bradshaw a accentuat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu ministrul Apararii, Viorel Cibotaru, ca NATO va continua sa contribuie la mentinerea pacii in aceasta regiune. "Speram ca va fi pace in Ucraina. Nu vom permite ca un stat sa abuzeze de integritatea altui stat. NATO va sustine securitatea si va ajuta Republica Moldova astfel ca niciun conflict sa nu progreseze", a precizat generalul NATO Adrian Bradshaw.

La randul sau, ministrul Apararii, Viorel Cibotaru, a explicat ca a discutat cu adjunctul Comandantului Suprem al Fortelor Aliate in Europa despre asistenta pe care NATO poate s-o acorde Moldovei pentru reforma sectorului de securitate si aparare.

"Vizita domnului general reprezinta un pas important in consolidarea relatiilor de parteneriat dintre tara noastra si NATO. In cadrul intrevederii, am trecut in revista aspectele cooperarii dintre RM si NATO, accentul fiind pus pe reforma sectorului de securitate si aparare, asistenta pe care poate s-o ofere NATO la acest capitol, precum si posibilitatea de a valorifica noi proiecte benefice pentru ambele parti", a declarat ministrul Apararii.