Guvernul de la Budapesta planuieste sa reduca impozitul pe venit la de la 16% la 15% anul viitor, potrivit ministrului Economiei din Ungaria, Mihaly Varga, citat de Politics.hu. El a spus ca in urma acestei masuri contribuabilii vor pastra 120 de miliarde de forinti (398 de milioane de euro). Sursa citata mentioneaza si planuri de reducere a TVA de la 27% la 5% pentru carnea neprocesata si sa creasca avantajul fiscal pentru familiile cu doi copii de la 10.000 de forinti la 20.000 de forinti/copil.

Propunerile guvernului mai vizeaza eliminarea sau reducerea altor impozite si taxe pentru servicii publice. Contribuabilii ar urma sa economiseasca alti 25 de miliarde de forinti de pe urma scaderii TVA pentru carnea neprocesata, 10 miliarde prin reducerea taxelor pentru servicii publice si ar castiga 15 miliarde de forinti de pe urma cresterii avantajului fiscal pentru familiiile cu doi copii, dupa cum sustine ministrul Economiei.

El a precizat, potrivit sursei citate, ca in calculul bugetului se va tine cont de o tinta de 2,5% crestere economica, inflatie de 1,8-2% si un deficit bugetar de circa 2%.