Fostul guvernator al Floridei, Jeb Bush, fratele fostului presedinte George W. Bush, va face o vizita in Germania, Polonia si Estonia in luna iunie, cu scopul de a-si pune in evidenta abilitatile in materie de politica externa, potrivit UPI. Vizita e pregatita in conditiile in care Jeb Bush este asteptat sa-si anunte intrarea in cursa pentru nominalizarea republicana la prezidentiale, arata sursa citata.

Cele trei tari vizate pentru aceasta deplasare sunt aliati-cheie ai SUA in raport cu Rusia. Vizita nu include Romania.

Cotidianul Tampa Bay Times, citat de UPI, il citeaza pe un consilier al lui Jeb Bush potrivit caruia acesta se va intalni cu oficialitati europene si cu lideri in domeniul afacerilor. Vizita va include discutii pe teme legate de provocarile economice si de securitate din regiune.

Jeb Bush a fost guvernator al Floridei timp de doua mandate, pana in 2007. In ultimii ani, el a fost varf de lance in atacurile republicanilor asupra abordarii presedintelui Barack Obama in domeniul politicii externe, potrivit sursei citate. Aceasta aminteste ca in februarie, in cadrul unui discurs in care a criticat negocierile nucleare cu Iranul, Bush s-a plans ca "oriunde te uiti, vezi ca lumea scapa de sub control".