Un fotograf rus a realizat o serie de fotografii cu ocazia unei competitii de vanatoare din Orientul Indepartat rus, din care reies metodele prin care cainii sunt pusi sa isi perfectioneze abilitatile de vanatoare, scrie Siberian Times. In imaginile dramatice se poate poate vedea cum o ursoaica in varsta de 5 ani, pe nume Masha, legata cu un lant de un copac si folosita ca momeala, incearca sa se apere de cainii pusi sa o atace.

Ursoaica MashaFoto: Spiridon Sleptsov

Atacurile ursilor asupra oamenilor sunt des intalnite in multe zone din Siberia si din Orientul Indepartat, numarul lor crescand anul acesta din cauza faptului ca temperaturile mai mari au scos animalele din hibernare mai repede decat de obicei.

Fotograful Spiridon Sleptsov a vizitat Clubul de Vanatoare Bayanay din apropiere de Yakutsk, unde s-a desfasurat intre 4 si 5 aprilie cea de a sasea editie a competitiei pentru cel mai caine de vantoare si cea mai buna echipa de vanatoare.

Cainii au atacat ursoaica fie singuri, fie in perechi, iar mai intai au fost pusi sa depisteze animalul salbatic, intr-un interval de 2 minute, de la o distanta de 100 de metri, bazandu-se pe miros. Stapanii animalelor nu au voie sa intervina.

Foto: Spiridon Sleptsov

Vezi aici mai multe imagini realizate cu ocazia competitiei de vanatoare