Trei imigranti, printre care si un copil, au murit luni intr-un naufragiu al unui velier in largul insulei grecesti Rhodos, in sud-estul Marii Egee. Potrivit unui bilant provizoriu anuntat de politia portuara, 80 de persoane au fost salvate, informeaza AFP. Naufragiul are loc la doar o zi dupa tragedia din apropierea coastei libiene in care circa 700 de imigranti si-au pierdut viata, lansand noi dezbateri privind masuri care sa impiedice transformarea Mediteranei intr-un "cimitir".

"Velierul a esuat pe stancile din apropierea portului Rhodos. Se inregistreaza 3 morti, printre care si un copil (...) numarul supravietuitorilor este de 80, potrivit unui bilant provizoriu", a declarat pentru AFP un reprezentant al politiei portuare.

Autoritatile elene au reusit sa recupereze majoritatea pasagerilor, insa nu exclud ca numarul persoanelor aflate la bord sa fie mai mare.

"57 de supravietuitori sunt sanatosi si in siguranta, 23 au fost transferati la un spital din Rhodos", potrivit aceleiasi surse.

Numarul de imigranti care vin in Grecia a crescut considerabil in ultimele zece zile. In marea lor majoritate, acestia provin de pe coasta vestica a Turciei si vin spre insulele grecesti la bordul unor ambarcatiuni improvizate. Peste 700 de imigranti au sosit saptamana trecute pe insula Mytilene din nord-estul Marii Egee.

Naufragiul s-a produs la o zi dupa ce o ambarcatiune cu imigranti s-a scufundat in Marea Mediterana, in largul coastei Libiei. 28 de persoane au fost salvate. Se crede ca circa 700 de persoane si-au pierdut viata.

Premierul italian Matteo Renzi a reactionat saptamana trecuta, la Washington, in legatura cu ultimele naufragii ale unor ambarcatiuni cu imigranti clandestini la bord, afirmand ca "Mediterana este mare, nu cimitir".