Ceremonia de inaugurare a exercitiilor militare americano-ucrainene cu implicare de trupe "Fearless Guardian 2015" se va desfasura luni in regiunea ucraineana Liov, informeaza agentia de presa Unian, citata de Agerpres.

La aceste exercitii vor lua parte 290 de militari din cadrul brigazii de desant 173 a armatei SUA si unitati din cadrul Garzii Nationale a Ucrainei. Dupa cum a precizat ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, la exercitii vor participa 900 de combatanti ai Garzii Nationale.

"Trei fluxuri a cate 300 de combatanti. Trei fluxuri a cate 8 saptamani. Apoi vor urma exercitiile comune", a explicat ministrul.

Este planificat ca la exercitii sa participe unitati ale Garzii Nationale din Kiev, Harkov, Zaporojie, Odesa, Liov, Ivano-Frankivsk si Vinita. Instructorii americani ii vor invata pe militarii ucraineni sa-si organizeze apararea, sa depisteze pozitiile combatantilor, sa acorde ajutor medical si sa reactioneze la tiruri.

La 17 aprilie militari din cadrul brigazii de desant 173 a armatei SUA au sosit in Ucraina pentru a-i instrui pe militarii ucraineni.