Lupte grele au izbucnit sambata in capitala libiana, rezidentii vorbind de focuri de arma continue si explozii in zonele ocupate de grupuri care se opun guvernului de la Tripoli, potrivit Reuters.

Tara nord africana este dezbinata de un conflict intre doua guverne, fiecare dintre ele aliate unor grupuri armate, care se confrunta pentru putere si teritorii de 4 ani, dupa indepartarea liderului autocrat Muammar Gaddafi.

Din primele ore ale dimineatii de sambata au inceput sa fie auzite focuri de arma si explozii in districtul central Fashloum si in suburbia estica Tajourna. Mai multa cladiri rezidentiale au fost lovite de obuze, insa nu s-a anuntat deocamdata daca se inregistreaza victime.

Grupari din Fashloum si Tajoura se opun guvernului stabilit la Tripoli dupa ce o factiune numita Zorii Libiei au obtinut controlul asupra orasului in luna august si a fortat guvernul recunoscut international sa se retraga in estul tarii.

Un oficial de la Tripoli a declarat ca fortele loiale guvernului sau au inceput o campanie in Tajoura, Fashloum si o a treia zona pentru a "scapa de traficanti de droguri si de toti criminalii loiali lui ( Khalifa - n.red.) Haftar".

Khalifa Haftar este un general de armata aliat guvernului din est. Haftar si guvernul din est au afirmat in numeroase randuri ca vor sa reocupe Tripoli folosind forta.

Intr-o declaratie de presa transmisa sambata, guvernul din est a anuntat ca Zorii Libiei au ucis si au arestat locuitori din Fashloum si Tajoura si ca au taiat aprovizionarea cu electricitate si apa catre cele doua zone.