Moscova este un partener de incredere, care isi concepe politica externa independent de schimbarile de situatie de pe arena globala, a declarat presedintele rus Vladimir Putin, sambata, in cadrul unei emisiuni televizate, relateaza Sputnik, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt multe componente ce ne permit sa ne consideram o tara care urmeaza o politica suverana si independenta pe scena internationala si care isi formuleaza politica interna in concordanta cu dorinta poporului. In acest sens suntem un partener de incredere pentru ca noi nu dansam dupa cum ne canta altcineva, noi nu ne schimbam pozitiile sub influenta unei anumite situatii", a declarat presedintele rus.

Vladimir Putin a comentat topul anual cu cele mai influente personalitati realizat de revista Time, afirmand ca in general este indiferent la aceste rezultate, avand in vedere ca "influenta unui anume lider poate fi evaluata mai intai pe baza puterii economice si capacitatii de aparare a tarii".

Cu toate acestea, presedintele rus crede ca sondajul are o anumita semnificatie. "As vrea sa le multumesc persoanelor care au aratat acest semn de respect, nu fata de mine, desi este de apreciat si acest lucru, ci mai intai de toate fata de tara noastra, Rusia", a declarat el.

In 2007, revista Time l-a numit pe Putin "Personalitatea Anului".