Hillary Clinton nu va primi un sprijin "automat" din partea lui Barack Obama in cursa pentru Casa Alba din 2016, a declarat luni purtatorul sau de cuvant, subliniind ca cei doi fosti rivali democrati impartasesc multe preocupari comune, potrivit Agerpres.

Hillary ClintonFoto: Agerpres

"Exista si alti oameni care sunt prieteni cu presedintele si care ar putea decide sa se lanseze in cursa", a subliniat Josh Earnest, purtator de cuvant al lui Obama, in timpul briefingului de presa cotidian.

Hillary Clinton, care si-a anuntat candidatura duminica, este vazuta ca favorita in tabara democrata in absenta unui rival puternic.

Cea care a condus diplomatia americana timp de patru ani in administratia Obama va primi un sprijin "automat" din partea presedintelui? "Raspunsul este nu", a declarat Earnest, noteaza AFP.

Intrebat asupra afirmatiilor dnei Clinton, care in inregistrarea video in care si-a anuntat candidatura a subliniat dificultatile economice cu care se confrunta multi americani, purtatorul de cuvant al lui Obama a estimat ca nu a fost o critica la adresa presedintelui care, de fapt, impartaseste "aceleasi preocupari".

Obama este convins ca "putem face mai mult pentru a asigura ca familiile din clasa de mijloc au acces la educatie si formare profesionala, cruciale pentru succesul lor pe termen lung, dar si pentru succesul tarii", a adaugat el.

Obama, care a invins-o pe Clinton in alegerile primare democrate din 2008, si-a exprimat sprijinul sambata pentru fosta senatoare de New York.

"Ea a fost un candidat formidabil in 2008... A fost un secretar de stat exceptional. Este prietena mea", a declarat el. "Cred ca ar fi un presedinte excelent", a adaugat Obama.