Senatorul republican Marco Rubio, in varsta de 43 de ani, a confirmat luni candidatura sa la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale americane din 2016, potrivit mai multor publicatii americane, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

De origine cubaneza, senatorul de Florida ar urma sa-si oficializeze candidatura in cursul unui discurs pe care il va sustine la Miami luni seara.

New York Times, CNN si Washington Post au relatat ca Marco Rubio a confirmat unor sustinatori, luni, ca se va lansa in cursa pentru Casa Alba.

Ales senator in 2010, pe valul creat de miscarea Tea Party, Marco Rubio a avut o ascensiune politica rapida, devenind unul dintre republicanii cei mai notabili pentru alegerile primare din 2016, desi sondajele il plaseaza in acest stadiu mult in urma altor candidati mai cunoscuti, precum fostul guvernator de Florida Jeb Bush.

Fiu de imigranti cubanezi, Rubio ar deveni, daca va fi ales, primul presedinte american hispanic.

El se alatura in cursa colegilor sai Ted Cruz si Rand Paul, care si-au anuntat candidaturile saptamanile trecute. La fel ca acestia, Rubio se afla abia la primul sau mandat in Senat.

Alegerile primare vor incepe la inceputul anului viitor, prezidentialele fiind fixate in luna noiembrie 2016.