Medici de la Lufthansa i-au recomandat inca din 2009 sa continue tratamentul psihologic, in urma depresiei, lui Andreas Lubitz, suspectat ca a doborat pe 24 martie avionul A320 al companiei Germanwings in Alpii francezi, scrie Bild in editia de duminica, citat de Deutsche Welle, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tabloidul Bild am Sonntag, care citeaza documente descoperite de catre Autoritatea germana pentru reglementarea transportului aerian, afirma ca doctori de la Lufthansa, compania-mama a Germanwings, au scris ca "Lubitz trebuie sa continue tratamentul psihologic, chiar daca a fost considerat capabil sa zboare" de catre un un expert independent in 2009, dupa intreruperea antrenamentului pentru zbor.

Lubitz a fost acuzat de doborarea zborului Germanwings 4U9525, soldat cu 150 de morti. Anchetatorii cred ca el a doborat in mod deliberat, in Alpii francezi, Airbusul A320 care asigura o legatura Barcelona-Dusseldorf.

Procurorii germani au afirmat, de asemenea, ca Lubitz a fost diagnosticat ca sinucigas "cu mai multi ani in urma", inainte sa devina pilot.

Insa ultimele informatii nu precizeaza daca Lubitz a continuat sau nu tratamentul.

Autoritatea nationala germana pentru reglementarea transportului aerian afirma saptamana trecuta ca nu cunostea, inainte de dezastru, faptul ca Lubitz a suferit de depresie severa, precizand ca a fost in masura sa-i examineze dosarul medical dupa trei zile de la prabusire.

Un purtator de cuvant al Biroului federal al aviatiei (LBA) a declarat pentru AFP ca Lufthansa, compania-mama a Germanwings, nu a oferit nicio informatie despre istoricul medical al copilotului, in varsta de 27 de ani.

In timp ce era tratat de neurologi si psihiatri, Lubitz parea mai stabil in ultima perioada.

Insa, in cadrul perchezitiei la apartamentul sau din Dusseldorf, politia a gasit concedii medicale rupte pentru diverse perioade, inclusiv pentru ziua in care a avut loc dezastrul.

Cel de-al doilea inregistrator de zbor, gasit saptamana trecuta, a confirmat date de pe prima cutie neagra, care sugereaza ca Lubitz a doborat in mod deliberat avionul. El este suspectat ca l-a inchis pe pilot in afara cockpitului.