UPDATE Cel putin 33 de persoane, in mare parte copii, au murit si vineri intr-o coliziune frontala intre un autocar care si un camion care transporta combustibil, in apropiere de Tan-Tan, in sudul Marocului, informeaza Reuters. In autocar se aflau elevi care se intorceau de la o competitie scolara sportiva.

"Avem numeroase cadavre complet carbonizate. Autoritatile se afla in contact cu reprezentantii companiei care opereaza autocarul pentru a identifica victimele", a declarat directorul regional din cadrul Ministerului Transportului, Benmane Fadli.

Un bilant anterior, anuntat de autoritatile locale si presa marocana, si citat de AFP, vorbea de 31 de morti si 9 raniti.

Tragedia s-a petrecut in cursul diminetii. Dintre cei 9 raniti, 2 sunt in stare grava, relateaza agentia MAP citand autoritatile locale.

Potrivit presei locale, autocarul, care a luat foc imediat dupa accident, transporta un grup de atleti tineri si pe antrenorul lor, acestia aflandu-se pe drumul de intoarcere de la o competitie desfasurata in nord.

Site-urile de stiri Medias24 si Goud vorbesc despre un bilant, neoficial, de 40 de morti din totlul de 50 de pasageri.

Cel putin 8 persoane au fost spitalizate la Tan-Tan, a declarat pentru AFP Mohamed Azzaz, directorul serviciilor de sanatate pentru regiunea Guelmim-Smara.