Doi mari regizori de film rusi vor ajutor de la stat pentru a crea un lant de cafenele care sa concureze cu restaurantele fast-food occidentale, precum McDonald's, iar Vladimir Putin a fost impresionat de idee, scrie o publicatie rusa citata de Reuters.

Nikita MihalkovFoto: Agerpres

Potrivit cotidianului economic Kommersant, Nikita Mihalkov, castigator al unui premiu Oscar, si fratele sau Andrei Koncealovski l-au impresionat pe Vladimir Putin cu acesta idee, o dovada de patriotism intr-o perioada in care Kremlinul cauta sa scoata in fata industria si produsele rusesti ca raspuns la sanctiunile occidentale.

Putin a cerut guvernului sa studieze propunerea celor doi frati, scrie sursa citata. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, nu a dorit sa comenteze informatia dar a confirmat ca Putin a avut o intalnire cu Mihalkov.

Kommersant noteaza ca regizorii i-au scris presedintelui rus pe 16 martie pentru a-i ajuta in crearea unei retele de cafenele si catering sub denumirea "Mananca acasa!". Acestea ar folosi numeroase produse rusesti, dar nu se stie ce fel de mancare ar servi clientilor.

"Scopul acestui proiect este de a promova substitute fata de importuri si de a crea alternative pentru retelele de fast-food vestice", au declarat fratii potrivit sursei citate. Acestia au nevoie de 971,8 milioane ruble (18,7 milioane dolari) pentru a-si lansa proiectul pilot in Moscova si regiunea Kaluga.

Mihalkov, al carui film "Burnt by the Sun" a castigat premiul Oscar in 1994 pentru cel mai bun film strain, este un suporter public al presedintelui Putin. Koncealovski, care are in palmares si filme la Hollywood, precum "Tango & Cash" si "Runaway Train", a fost mai circumspect in a-si prezenta vederile politice.