Sub partea de sud a Angliei ar putea fi pana la 100 de miliarde de barili, afirma firma de explorari UK Oil & Gas Investment (UKOG), potrivit BBC News. Anul trecut, compania a sapat un put pe Horse Hill, langa Aeroportul Gatwik, iar analiza sugereaza ca zona ar putea detine zacaminte de 158 de milioane de barili pe mila patrata.

Totusi, doar o parte din rezerva de 100 de miliarde de barili poate fi extrasa, adminte UKOG. Marea Nordului a produs in ultimii 40 de ani circa 45 de miliarde de barili.

UKOG afirma ca majoritatea rezervelor sunt in formatiunea din Jurasicul Superior situata in zona Kimmeridge (in sudul Angliei, pe tarmul Canalului Manecii n. red.), la o adancime situata intre 760 si 900 de metri.

Compania a descris descoperirea ca pe o "resursa potential de nivel mondial" si a adaugat ca putul sapat are "potential pentru o productie zilnica importanta".

Facand comparatie cu prospectiuni similare din SUA si Siberia de Vest, se estimeaza ca se poate recupera intre 3 si 15% din petrol.