Guvernul moldovean condus de Chiril Gaburici isi asuma miercuri raspunderea pe leagea bugetului si pe politica bugetar-fiscala pentru 2015, informeaza Unimedia.

In aces sens, in sedinta de miercuri, aflata in curs de desfasurare, guvernul de la Chisinau isi asuma raspunderea pe patru proiecte de lege inaintate de Ministerul Finantelor.

Scena politica din Republica Moldova este una tensionata in contextul problemelor cauzate de acuzatiile aduse premierului Chiril Gaburici, care a recunoscut ca nu are diploma de bacalaureat insa are o diploma de licenta de la Universitatea Slavona, actualul premier sustinand ca la acea vreme actul doveditor al termianrii liceului nu era obligatorie.

Din raspunsul Ministerului Educatiei din Republica Moldova la interpelarea unui deputat de la Chisinau reiese intr-adevar ca actualul premier de peste Prut a fost exmatriculat din liceu, nu are bacalureat, s-a inscris totusi la ASE-ul din Moldova, de unde a fost iar exmatriculat. Gaburici a reusit insa sa-si ia diploma de licenta la Universitatea Slavona,unde s-a inscris in septembrie 2000 direct in anul III, pe care insa a absolvit-o abia in 2004, arata un document al Ministerului Educatiei prezentat de timpul.md.

La inceputul lunii martie, la solicitarea publicatiei Ziarul de Garda, Gaburici a admis ca nu are diploma de bacalaureat, precizand ca nu era atunci obligatorie. Gaburici afirma ca a ajuns la ASEM in anul 1995, adica imediat dupa ce a plecat de la Colegiul de Microelectronica si Tehnica de Calcul. Premierul a spus si ca a ales Universitatea Slavona, dupa trei ani la ASEM, "pentru ca a corespuns cerintelor si posibilitatilor pe care le aveam la acel moment".