Un schimb de focuri de arma a avut loc miercuri in estul Afganistanului intre trupele NATO si fortele afgane, cel putin un soldat afgan fiind ucis, anunta Reuters. Autoritatile nu au oferit deocamdata alte informatii.

Agentia afgana Pajhwok a anuntat ca schimbul de focuri a avut la Jalalabad, in timpul unei vizite a ambasadorului american in Afganistan, Michael McKinley, care s-a intalnit cu guvernatorul provinciei, Javed Hamim Kakar. Potrivit CNN, un militar afgan a deschis focul asupra fortelor americane in apropiere de resedinta guvernatorului provinciei.

Potrivit unei surse citate de Pajhwok, trei militari americani au fost raniti, in timp ce un soldat afgan a fost ucis si alti doi raniti.

Acesta nu este primul incident de acest tip din Afganistan. Astfel, membri ai trupelor aliate si civili occidentali care lucreaza in aceasta tara au fost atacati in mai multe randuri, in ultimii ani, de catre militari afgani sau insurgenti deghizati in militari afgani.

In august, un militar afgan l-a ucis pe generalul american de divizie Harold J Green in timpul unei intalniri intre trupe afgane si aliatii lor din NATO. Atacatorul, ucis intr-un schimb de focuri, a ranit alti 15 militari.

Trupele NATO au luat masuri de securitate speciale pentru a incerca sa previna acest tip de atacuri. Coalitia a introdus in patrulele comune "agenti de paza", insarcinati sa previna aceste atacuri.