Departamentul de Stat al SUA ar putea recomanda, in cateva zile, eliminarea Cubei de pe lista tarilor acuzate de sponsorizarea terorismului, a declarat marti un oficial american, o miscare importanta in vederea apropierii relatiilor dintre cele doua tari, inaintea unui summit regional saptamana aceasta, transmite Reuters.

Presedintele Barack Obama a cerut revizuirea listei dupa ce a anuntat, in decembrie anul trecut, o restabilire a relatiilor diplomatice cu Havana si a promis sa actioneze rapid in acest sens odata ce va primi recomandarea Departamentului de Stat american.

Obama pleaca miercuri intr-o vizita in Jamaica, iar apoi se va deplasa in Panama, unde va participa la summitul Americilor, desfasurat in perioada 10-11 aprilie, in cadrul caruia se va intalni cu presedintele cubanez Raul Castro.

Un oficial american apropiat discutiilor a declarat ca Departamentul de Stat ar putea trimite concluziile sale lui Obama privind eliminarea de pe lista a statului comunist intr-o zi sau doua.

Prezenta continua a Cubei pe lista neagra a SUA e un obstacol major in calea eforturilor de a restabili relatiile si de a redeschide ambasadele.