Politicianul republican american Jeb Bush, probabil candidat la presedintia Statelor Unite, s-a declarat din greseala "hispanic" in anul 2009, recunoscand acum eroarea, potrivit Fox News, citeaza Mediafax.

In anul 2009, intr-un formular pentru alegeri depus in Miami-Dade, Jeb Bush, fost guvernator al statului Florida, a bifat din greseala casuta "hispanic".

Jeb Bush este caucazian, iar casuta "hispanic" era asezata, in formularul pentru inregistrarea la alegeri, langa cea in care scria "alb, nonhispanic" (pe care trebuia sa o bifeze).

Formularul electoral completat gresit de potentialul candidat republican la scrutinul prezidential din SUA a fost scos la iveala de ziarul The New York Times si de Fox News, fiind confirmat de autoritatile comitatului Miami-Dade (statul Florida).

"Hai tata, ai bifat casuta gresita!", a transmis in gluma prin Twitter fiul politicianului, Jeb Bush jr.

"Am gresit, nu cred ca am indus pe nimeni in eroare", a admis Jeb Bush.

Fost guvernator al statului Florida si probabil candidat republican in scrutinul prezidential din SUA, Jeb Bush vorbeste fluent spaniola. El a locuit cativa ani in Venezuela si Mexic, unde a intalnit-o pe sotia sa, Columba. "Dar, chiar daca este casatorit cu o hispanica, cu care are trei copii, si in pofida faptului ca locuieste in comitatul Miami Dade (Florida), unde 60 la suta dintre locuitori sunt hispanici, Jeb Bush nu este hispanic, ci caucazian", noteaza Fox News.