Un barbat in varsta de 28 de ani din orasul american San Diego a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru operarea unui site web de tip "razbunare porno", unde barbati suparati pe fostele iubite sau sotii aveau posibilitatea sa posteze anonim poze nud sau poze cu continut sexual explicit cu acestea, anunta LATimes. Kevin Christopher Bollaert, administratorul site-ului, pretindea apoi de la aceste femei sume cuprinse intre 300 si 350 de dolari pentru a elimina pozele de pe site. Barbatul a fost condamnat pentru mai multe acuzatii de furt de identitate si extorcare de fonduri.

El a fost obligat sa plateasca despagubiri in valoare de 15.000 de dolari victimelor sale si o amenda de 10.000 de dolari.

Opt femei au depus marturie in fata instantei impotriva lui Kevin Christopher Bollaert in acest caz. Una dintre ele a povestit ca a primit 400 de mesaje pe un site de socializare dupa ce au aparut imagini cu ea. A fost nevoita sa renunte la facultate si a urmat tratament intr-un spital pentru boli mentale. "A fost atat de traumatizant. Este o lupta de zi de zi sa imi iau viata inapoi", a spus tanara.

Christopher Bollaert nu a vorbit despre asta inainte de a fi condamnat, insa parintii lui i-au povestit judecatorului ca fiul lor are remuscari.

Cazul a dus si la modificarea legislatiei in domeniu.