Doi barbati au fost arestati sambata seara in apropierea cunoscutului parc de distractii Foire du Trone din Paris, dupa ce s-a constatat ca acestia aveau asupra lor explozibli artizanali, au declarat pentru AFP surse din politie.

Potrivit unor surse apropiat dosarului, cazul nu are nicio dimensiune terorista in acest stadiu, insa anchetatorii incearca sa afle care sunt motivele celor doi barbati care s-au prezentat drept "ucenici chimisti".

Incidentul a avut loc sambata, cu 20 de ore inaintea carnavalului parizian din Bois de Vincennes (la est de capitala franceza), si care face obiectul unei monitorizari speciale in cadrul planului Vigipirate, la trei luni de la atacurile teroriste din Paris care au provocat 17 victime, au mai precizat sursele.

Cei doi barbati, in varsta de 25, respectiv 32 de ani, au fost reperati de politie in padure si opriti din cauza unui "comportament suspect". Unul dintre ei tocmai cobora dintr-o masina cu o geanta pe care o tinea cu foarte mare grija.

In urma verificarilor, politistii au descoperit in geanta doua borcane care contineau in total 285 grame de explozibili. Natura substantei din borcane "ramane sa fie determinata", a aratat Politia franceza.

Potrivit unei surse din Politie, explozibilul artizanal ar fi triacetat de peroxid (TATP). Triacetatul de peroxid, care se poate face din substante disponibile pe piata, este un explozibil puternic, insa cu o mare instabilitate.

Unul dintre suspecti locuieste in apropierea locului unde a fost retinut. cei doi barbati sunt in vizorul politiei pentru "infractiuni minore" si "contraventii rutiere", a precizat sursa din politie.

Unul dintre ei sustine ca este budist. In urma perchezitiilor, in locuinta sa au fost descoperite carti budiste, a mai aratat sursa familiarizata cu dosarul.