Grecia s-a angajat sa plateasca, aceasta saptamana, cele 460 de milioane de euro datorate FMI, mai precis in 9 aprilie, a anuntat directorul Fondului, Christine Lagarde, dupa o intalnire la Washington cu ministrul de Finante Yanis Varoufakis, scrie AFP.

"'Ministrul Varoufakis si cu mine am schimbat opinii despre evolutiile actuale si credem ca o cooperare eficienta este in interesul tuturor", a spus Lagarde, intr-un comunicat de presa.

Si concluzia este ca am fost de acord ca incertitudinea nu este in interesul Greciei si salut confirmarea facuta de ministru ca plata datorata Fondului va fi facuta pe 9 aprilie, a adaugat oficialul FMI.

In ultimele trei saptamani, un zvon pornit de la o scrisoare alarmista a primului ministru grec Alexis Tsipras catre cancelarul german Angela Merkel in 15 martie, lasa sa se inteleaga ca tara nu ar fi in masura sa isi respecte termenele pentru rambursarile urmatoare, inclusiv pe cel din 9 aprilie.

Iar o intrare in default ar avea consecinte greu de calculat, potrivit economistilor. Grecia poarta in prezent negocieri dificile cu partenerii sai din Uniunea Europeana. Ca urmare, tara pare sa caute alte tipuri de sprijin: dupa Lagarde, Yanis Varoufakis se va intalni luni cu responsabili ai Trezoreriei SUA si cu Caroline Atkinson, consilier al presedintelui Barack Obama pentru afaceri economice internationale.