Militiile huthi sunt dispuse sa se aseze la masa negocierilor pentru pace in cazul in care campania de bombardament aerian a colaitiei condusa de Arabia Saudita este oprita si daca discutiile vor fi supervizate o parte "ne-agresoare", a declarat Reuters un membru huthi de rang inalt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Saleh al-Sammad, fost consilier al presedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi a declarat, de asemenea, ca yemenitii refuza intoarcerea lui Hadi, care a fugit in Arabia Saudita dupa ce luptatorii siiti huthu s-au apropiat de baza acestuia din sudul tarii, orasul Aden.

Avioane si nave de lupta ale coalitiei bombardeaza de 11 zile pozitiile huthi, care sunt sprijiniti de Iran. Incercarile ONU de a stabili negocieri de pace intre Hadi si militiile huthi au esuat.

Rusia a depus sambata la ONU un proiect de rezolutie prin care cere o pauza in campania de lovituri aeriene efectuata din 26 martie de Arabia Saudita si aliatii sai impotriva militiilor siite Houthi din Yemen, au informat diplomati citati de AFP.

Ministerul roman de externe a precizat, duminica, la solicitarea Mediafax, ca este in curs de desfasurare evacuarea a 5 romani din Yemen, iar alti 17 au fost evacuati in ultimul timp, in contextul escaladarii conflictului violent din aceasta tara, care nu permite efectuarea de evacuari in siguranta.