Patru soldati ucraineni au fost ucisi duminica in estul tarii dupa ce vehiculul lor a fost lovit de un obuz tras de separatistii pro-rusi, a anuntat politia regionala, potrivit Reuters.

Vehiculul militar a fost lovit in timp ce se deplasa pe un pod din Shceastea, un oras aflat sub controlul fortelor guvernamentale, situat la aproximativ 170 de kilometri nord-est de orasul Donetsk, a precizat politia intr-un comunicat.

UPDATE: Alti doi soldati au fost ucisi duminica in estul separatist pro-rus al Ucrainei, a anuntat un purtator de cuvant militar, Oleksandr Motuzianyk, pentru AFP.

"Din pacate, deja sase soldati ucraineni au fost ucisi astazi", a declarat el, precizand ca alti doi si-au pierdut viata in explozia unei mine in apropiere de Shirokin, oras situat la 10 kilometri de portul strategic Mariupol, ultimul mare oras din zona de conflict aflat sub controlul Kievului.

Decesele inregistrate evidentiaza fragilitatea acordului de incetare a focului intrat in vigoare de la mijlocul lunii februarie, cand a fost negociat de liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei si Frantei.

Sambata, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, a anuntat ca trei soldati si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore, in urma exploziei unei mine inamice in apropiere de Avdiivka.

Ucraina se confrunta cu un conflict armat in estul separatist pro-rus al tarii, soldat cu peste 6.000 de morti in aproape un an. In pofida armistitiului instituit in urma cu peste o luna, confruntari au loc zilnic.