Un zbor al companiei Germanwings catre Venetia a fost redirectionat spre Stuttgart, sambata, din cauza unei posibile pierderi de ulei, a anuntat operatorul aerian intr-un comunicat, potrivit Reuters.

Avionul Airbus A319, cu 123 de pasageri si cinci membri ai echipajului la bord, a decolat la ora locala 09.55 (10.55, ora Romaniei) de pe aeroportul din Köln (Germania), cu destinatia Venetia (Italia).

Germanwings precizeaza in comunicat ca, dupa ce au detectat problema, pilotii au oprit unul dintre motoarele aeronavei si s-au indreptat spre Stuttgart.

"Aceasta este o procedura standard de siguranta. Nu a fost o aterizare de urgenta", a afirmat compania, adaugand ca avionul este verificat de tehnicieni.

Vineri, un alt avion al companiei Germanwings, care efectua o cursa de la Hanovra (Germania) la Roma (Italia), a fost nevoit sa aterizeze la Venetia, intrucat doua persoane aflate la bord se simteau rau.

Germanwings, filiala low-cost a companiei germane Lufthansa, se afla in centrul atentiei dupa ce unul dintre avioanele sale s-a prabusit saptamana trecuta in Alpii francezi, toate persoanele aflate la bord pierzandu-si viata.