"Exista o intentie ca Bulgaria si Romania sa primeasca un orizont de timp pentru accesul in zona Schengen", a declarat ministrul bulgar de externe intr-un interviu pentru postul public de radio, preluat de agentia Focus.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Negocierile pentru aderarea la Schengen continua si intr-o mare masura sunt o problema de diplomatie. Exista o intentie ca Bulgaria si Romania sa primeasca un orizont de timp pe accesul in zona Schengen. Sunt cateva aspecte aici - in primul rand, noi suntem o granita externa a UE si, tinand cont de riscul intrarii de luptatori straini, Bulgaria si Romania ar trebui sa aiba acces deplin la Sistemul de Informatii Schengen, altfel nu vom putea duce aceasta lupta cu eficienta 100%", a spus ministrul bulgar."

"In al doilea rand, toate rapoartele constata progres. Au fost doar rapoarte pozitive dar, in acelasi timp, nu exista niciun progres in problema aderarii", a subliniat Daniel Mitov.

"Exista semnale pozitive in sensul nevoii de a porni o primire graduala a noastra in Schengen, la fel si pentru Römania. Noi lucram ca macar sa desfiintam mai intai si frontierele aeriene", a mai spus ministrul bulgar.