Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a emis un ordin prin care impune restrictii la consumul de apa, atat pentru localnici cat si pentru intreprinderi, cu scopul de a reduce cu 25% consumul de apa in acest an, pe fondul secetei fara precedent, dupa ce precipitatiile au atins in ultimele luni un minim istoric. Este vorba despre prima restrictie de acest fel din istoria Californiei, noteaza Reuters.

California, care este cel mai bogat si mai populat stat american, a intrat in cel de-al patrulea an consecutiv de seceta.

Guvernatorul Jerry Brown a luat aceasta masura dupa o vizita in zona Lacului Tahoe din nordul statului, in care s-a convins ca, asa cum estimau specialistii de ceva vreme, rezervele de apa lasate de zapada din aceasta iarna sunt mult sub necesar.

Normele de aplicare a deciziei guvernatorului californiei sunt in curs de elaborare. Presedintele organismului de control a resurselor de apa din California a avertizat ca vor fi aplicate amenzi ce pot ajunge pana la 10.000 de dolari pe zi pentru autoritatile locale care nu implementeaza corect masurile de reducere a consumului de apa.