Un anchetator al prabusirii avionului Germanwings a solicitat ca orice inregistrare de la momentul accidentului sa fie predata autoritatilor. Procurorul francez Brice Robin spune ca nu stie de existenta imaginilor video despre care au relatat publicatiile Bild si Paris Match. Acestea sustin ca au intrat in posesia unor imagini "care nu lasa loc de indoiala", filmate cu telefonul mobil.

Recuperarea resturilor avionului GermanwingsFoto: Ministerul de Interne al Frantei

Procurorul francez a precizat ca anchetatorii nu au examinat inca telefoanele mobile gasite la locul accidentului, scrie BBC.

Cu toate acestea, ziarul german Bild si revista franceza Paris Match sustin ca au o inregistrare pe care se aud pasagerii tipand, precum si sunetul unui obiect de metal care loveste usa cabinei pilotilor.

Thomas Winkelmann, directorul executiv al Germanwings, si Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa, au inspectat astazi operatiunile de recuperare de la locul accidentului.

Carsten Spohr a spus ca va trece mult timp pana cand anchetatorii vor stabili cauzele prabusirii avionului Germanwings, precizand ca "Ne pare rau pentru dezastru".

Spohr le-a multumit echipelor de salvare si locuitorilor din zona: "Toata lumea de la Lufthansa stie cat grea este munca de aici... Va suntem foarte recunoscatori".

"Stim povara care a fost pusa pe aceasta zona, unde nimic nu mai este la fel. Vom face tot ce ne sta in putinta ca sa transformam acest loc intr-un loc de doliu pentru rudele victimelor, precum si pentru a restabili acest peisaj frumos", a adaugat acesta.