Politia germana a descoperit in casa copilotului Andreas Lubitz "un numar mare de medicamente" destinate tratamentului afectiunilor psihice, anunta jurnalul Welt am Sonntag. Totodata, doi oficiali apropiati anchetei au declarat pentru New York Times ca Lubitz, suspectat ca ar fi provocat prabusirea avionului Germanwings in Alpii francezi, s-a adresat unei clinici din cauza problemelor de vedere care i-ar fi putut afecta capacitatea de a pilota avioane.

HotNews.roFoto: Hotnews

In timpul perchezitiilor efectuate in apartamentul tanarului din Dusseldorf, anchetatorii au gasit "un numar mare de medicamente pentru tratarea afectiunilor psihice", scrie editia duminicala a cotidianului german Die Welt.

Contactati de AFP, anchetatorii francezi si cei germani nu au dorit sa confirme sau sa nege aceasta informatii.

Totodata, tanarul era luat in evidenta "mai multor neurologi si psihiatri", mai scrie jurnalul, citand "un anchetator de rang inalt". Acesta ar fi suferit de un stres intens si era foarte depresiv, potrivit documentelor personele verificate de anchetatori.

In schimb, nu exista nicio dovada ca tanarul de 27 de ani ar fi fost dependent de droguri sau alcool. Nu au fost gasite narcotice la fata locului, noteaza AFP.

Welt am Sonntag mai scrie ca politia ii interogheaza la ora actuala pe prietenii, colegii si cunostintele copilotului.

  • Lubitz se adresase unei clinici din cauza problemelor de vedere

Copilotul Andreas Lubitz, suspectat ca ar fi provocat prabusirea avionului Germanwings in Alpii francezi, s-a adresat unei clinici din cauza problemelor de vedere care i-ar fi putut afecta capacitatea de a pilota avioane, au declarat sambata doi oficiali apropiati anchetei pentru New York Times, potrivit Mediafax.

Dezvaluirea unor posibile probleme oftalmologice adauga noi elemente la portretul tanarului pilot german, despre care autoritatile sustin ca a urmat un tratament pentru probleme psihologice si ca a ascuns angajatorului aspecte privind situatia sa medicala, relateaza cotidianul american in pagina electronica.

Pentru moment nu este clar cat de severe erau problemele pe care Lubitz le avea la ochi sau daca acestea aveau legatura cu situatia sa psihica. O persoana apropiata anchetei a declarat ca autoritatile nu au exclus posibilitatea ca problemele de vedere sa fi fost psihosomatice.

Politia care a perchezitionat joi apartamentul din Dusseldorf al lui Lubitz a gasit documente medicale care afirmau ca barbatul este prea bolnav pentru a merge la serviciu si care se refereau inclusiv la ziua tragediei. Una dintre note a fost rupta si aruncata la gunoi, sprijind ipoteza anchetatorilor ca acesta isi ascundea problemele medicale fata de companie. Se pare ca la fel s-a intamplat si cu problemele sale de vedere.

Spitalul Universitar din Dusseldorf a afirmat intr-o declaratie publicata vineri ca Lubitz a fost evaluat la clinica sa in februarie si cel mai recent la 10 martie. Contactata prin telefon sambata, o purtatoare de cuvant a refuzat sa comenteze daca pilotul a fost tratat de probleme de vedere, citand legile privind dreptul pacientului la intimitate. Spitalul are o clinica de oftalmologie. Vineri, institutia a negat speculatiile potrivit carora Lubitz ar fi fost tratat de depresie in clinicile sale.