Televiziunea tatarilor din Crimeea, o minoritate musulmana care s-a opus anexarii peninsulei in martie 2004, a anuntat vineri ca inceteaza emisia, dupa luni de presiuni din partea autoritatilor ruse, scrie AFP.

In septembrie anul trecut, ATR a fost acuzata de "extremism", ministerul local de Interne afirmand ca a fost informat ca televiziunea "intretine intentional in randul tatarilor din Crimeea un sentiment de neincredere fata de autoritatile" ruse.

Televiziunea va inceta sa emita la 1 aprilie. "Am trimis cererea de acreditare in patru randuri dar ne-a fost respinsa merei" de catre autoritatea rusa de supraveghere a presei, a declarat directoarea televiziunii, Elzara Isliamova.

ATR si cele trei filiale ale sale, doua statii de radio si o televiziune pentru copii, risca sa fie acuzate de activitati ilegale in cazul in care vor continua emisia. "Riscul ar fi sa fim condamnati la o amenda de 500.000 de ruble (8.000 euro) dar in special la confiscarea echipamentelor", a precizat Elzara Isliamova.