Copilotul zborului A320, Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit intentionat avionul in Alpii francezi, a ascuns faptul ca era in concediu medical in ziua accidentului, anunta Parchetul din Dusseldorf, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anchetatorii au gasit in locuinta acestuia formulare "detaliate de concediu medical, rupte" inclusiv in ceea ce priveste "ziua faptelor", a afirmat Parchetul, intr-un comunicat, fara a preciza natura acestei "boli".

Aceste documente vin sa "sprijine teza" potrivit careia Andreas Lubitz, 27 de ani, "a ascuns boala sa angajatorului (compania aeriana Germanwings) si mediului sau profesional", potrivit parchetului.

Documentele gasite atesta o "boala existenta si tratamente medicale corespunzatoare", potrivit sursei citate.

In schimb, nu a fost descoperita niciun bilet de adio care sa anunte un act premeditat.

Presa germana a scris vineri ca acest copilot, prezentat ca un barbat sportiv si "foarte competent" de apropiatii sai, a suferit o grava depresie in perioada de formare ca pilot, in urma cu sase ani.

Atunci si-a intrerupt studiile "o perioada de timp", a declarat joi seful Lufthansa, Carsten Spohr. Acesta precizase ca nu are dreptul sa dezvaluie motivele acestei intreruperi.

Perchezitii au fost efectuate joi la cele doua domicilii ale lui Lubitz, la Dusseldorf (vest) si la Montabaur, o mica localitate intre Frankfurt si Dusseldorf, unde petrecea o parte a timpului alaturi de parintii sai.

Aeronava Airbus A320 a Germanwings, care asigura legatura Barcelona - Dusseldorf, s-a zdrobit marti in Alpii francezi, ucigand 150 de oameni, inclusiv Andreas Lubitz.