Patru blocuri de apartamente din zona East Village au luat foc, probabil din cauza unei explozii cu gaz, iar trei s-au prabusit, cauzand 19 raniti, au declarat autoritatile. Explozia s-a produs putin dupa ora 15.00 locala si a aruncat flacari spre cer si a zguduit zona rezidentiala din Manhattan.

Victime ranite au iesit in fuga din cladiri, prabusindu-se pe strada, au declarat Reuters martori ai incidentului.

Primarul Bill de Blasio a spus intr-o conferinta de presa ca datele preliminare arata ca este o explozie cauzata de acumulari de gaze. Un oficial al pompierilor a declarat ca trei cladiri din cele patru s-au prabusit total sau partial.

Al patrulea bloc " este inca afectat de focare de incendiu, inca se actioneaza acolo. Investigatia este in desfasurare", a adaugat acesta. Au fost ranite 19 persoane. Patru dintre ele sunt in situatie critica, a spus oficialul.

Furnizorul de utilitati Con Edison a emis o declaratie potrivit careia inspectorii sai fusesera joi in acea locatie pentru a evalua cum un instalator al blocului imbunatatea instalatia de gaze. Lucrarile au picat testul inspectiei.

Cele patru cladiri contineau 49 de apartamente, potrivit unui purtator de cuvant al Crucii Rosii de la fata locului. Parterul blocurilor era ocupat de mici restaurante si cafenele.