Copilotul suspectat ca a prabusit intentionat avionul Germanwings a avut depresie si epuizare in anul 2009, acesta fiind motivul pentru care intrerupsese cursurile pentru licenta de pilot comercial, afirma cunoscuti ai acestuia citati de presa germana.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie Mediafax.

Femeia, care a preferat sa pastreze anonimatul, a explicat ca acesta ii marturisise fiicei ei ca avea depresie si epuizare, motiv pentru care intrerupsese cursurile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2009, reluandu-le in 2012. Fiica femeii l-a vazut ultima data pe Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, in decembrie 2014. "Atunci parea normal si spunea ca se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.

"Nu pot decat sa imi imaginez ca a avut ceva de moment. Nu cred ca a planuit prabusirea, desi pare un masacru", a adaugat femeia.

Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat ca Andreas Lubitz era apt de zbor, precizand ca incepuse pregatirile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2008, dar le intrerupsese o perioada, timp in care a fost insotitor de bord. "A intrerupt cursurile o perioada, le-a reluat si a devenit copilot in anul 2013. A trecut toate examenele practice si medicale", a subliniat presedintele Lufthansa.

Procurorii germani au descins joi la locuinta din apropiere de Dusseldorf a copilotului avionului Germanwings, in oraselul german Montabaur, situat la sud-est de Dusseldorf.

Andreas Lubitz, cetatean german, lucra ca pilot la compania Germanwings din septembrie 2013 si avea 630 de ore de zbor. Comandantul aeronavei, Patrick S., avea 6.000 de ore de zbor.

Procurorii francezi suspecteaza ca Andreas Lubitz a prabusit intentionat avionul, el profitand de iesirea pentru scurt timp a capitanului din carlinga pentru a inclina aeronava pe o traiectorie de prabusire. "Deocamdata nu reusim sa intelegem motivul", a declarat procurorul francez Brice Robin, excluzand un atac terorist. "Nu pot folosi nici cuvantul sinucidere; nu poti comite sinucidere cand ai responsabilitate pentru 100 de vieti omenesti", a subliniat procurorul din Marsilia.

Familia copilotului a sosit la locul accidentului, in sud-estul Frantei, dar a fost tinuta separat de rudele celorlalte 149 de persoane decedate.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei. Aeronava a cazut in zona Barcelonnette, situata in provincia Haute Provence. Nu existat supravietuitori.