Rusia ar putea initia amendamente la documentele sale fondatoare, ca urmare a analizarii Strategiei nationale de securitate a SUA, a anuntat secretarul de presa al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agentiei Tass, citata de Agerpres.

"Fara indoiala, toate amenintarile la adresa securitatii nationale a Rusiei vor fi luate in calcul si analizate", a spus Peskov, subliniind ca, "in caz de necesitate, vor fi initiate modificari la documentele fondatoare" (ale Rusiei).

Consiliul de Securitate al Federatiei Ruse a anuntat miercuri ca analiza sa pe marginea Strategiei nationale americane a relevat faptul ca, spre deosebire de forma precedenta de redactare (din 2010), actuala are o orientare vadit antiruseasca si zugraveste o imagine negativa a Rusiei.

"Se subliniaza necesitatea de a tine in frau 'agresiunea Rusiei', in primul rand la adresa Ucrainei", a constatat Consiliul de Securitate al Federatiei Ruse. "Este notat ca SUA isi vor mentine vigilenta la adresa posibilitatilor strategice ale Rusiei si isi vor ajuta aliatii si partenerii sa contracareze politica rusa. Se pune un accent special pe continuarea cooperarii SUA cu aliatii europeni, in scopul izolarii politice si economice a Rusiei, pentru 'amestecul ei in treburile Ucrainei'", a subliniat Consiliul de Securitate al Rusiei.

Potrivit acestuia, "o raspandire tot mai vasta vor avea tehnologiile perfectionate ale 'revolutiilor colorate', pentru inlaturarea regimurilor politice nefavorabile SUA, cu o mare probabilitate ca acestea sa fie aplicate la adresa Rusiei".