​Procuratura din Marsilia a confirmat faptul ca, la momentul prabusirii, se afla in cockpit numai copilotul aeronavei prabusite in Alpii francezi. Cea mai plauzibila ipoteza este aceea ca tanarul copilot ar fi prabusit intentionat avionul. Incep sa iasa la iveala mai multe informatii despre barbatul german.

HotNews.roFoto: Hotnews

Copilotul aeronavei Germanwings fusese angajat de compania aeriana in septembrie 2013. Informatia vine de la un purtator de cuvant al concernului Lufthansa, compania mama a Germanwings. Copilotul avea o experienta de 630 de ore de zbor. El fusese pregatit, anterior, la scoala de pilotaj comercial a Lufthansa din orasul german Bremen.

Despre posibilitatea ca picajul sa se fi instalat accidental, procurorul din Marsilia afirma ca acest lucru ar fi imposibil. E vorba despre un buton care trebuie rotit 360 de grade. In plus, afirma procurorul, copilotul ar fi fost "100% capabil sa piloteze singur aeronava".

Tanarul este originar din Montabaur, landul Rheinland-Pfalz. Informatia vine de la primarul orasului, Gabriel Wieland (CDU). Copilotul locuia in Montabaur cu parintii sai, dar avea declarata o locuinta si la Dusseldorf.

Jurnalistii francezi de la Le Monde citeaza surse apropiate investigatiei, care afirma ca prabusirea avionului de catre copilot ar putea fi cauzata de un act de sinucidere sau de o prabusire "intentionata". Copilotul nu se afla pe nicio lista cu suspecti de terorism a autoritatilor franceze. Se asteapta insa informatii mai ample de la autoritatile germane.

Locuinta acestuia din Montabauer era pazita de politisti, dupa anuntul facut de procurorul francez.