​Conform unei relatari a revistei germane Spiegel, la aeroporturile din Dusseldorf, Berlin si Stuttgart, mai multe echipaje de pe aeronave Airbus nu au vrut sa decoleze, marti. Avionul prabusit in Alpi a stat, luni, ore intregi la sol din cauza unor defectiuni tehnice.

Mai multe echipaje care opereaza avioane Airbus A320 apartinand companiilor Lufthansa si Germanwings au refuzat, marti, sa decoleze de pe cele trei aeroporturi germane. Relatari ale unor pasageri, citate de Spiegel, confirma faptul ca, la Dusseldorf, aeroportul unde trebuia sa aterizeze avionul prabusit in Alpi, mai multe aeronave nu au decolat din cauza refuzului echipajelor.

Pe panourile din aeroport, mai multe zboruri apareau anulate, desi aeronavele erau trase la burduf. Redactorul Spiegel Sven Becker a putut observa cozi lungi de pasageri care s-au trezit cu zboruri catre Madrid, Stockholm si Londra anulate. La Stuttgart, trei zboruri Germanwings au fost anulate, la Berlin a fost inregistrata o anulare a cursei catre Londra. La Dusseldorf, personalul din aeroport a informat pasagerii ca echipajele s-au retras si ca zborul nu poate fi efectuat. O singura cursa Dusseldorf - Berlin a fost efectuata marti.

Un purtator de cuvant al Lufthansa a confirmat pentru Spiegel ca unele echipaje nu au putut efectua zboruri „din motive personale” si ca nu existau indicii ca retragerea a fost cauzata de griji legate de modelul Airbus A320.

Avionul prabusit a fost consemnat, luni, la sol din cauza unor probleme tehnice

Se pare ca ingrijorarile echipajelor ar fi fost legate de faptul ca avionul prabusit marti, in Alpii francezi, a fost tinut, luni, ore in sir la sol din cauza unor probleme tehnice. La Dusseldorf, aeronava a stat mai multe ore in asa numitul mod AOG - Aircraft on Ground pentru ca aparusera probleme la „Nose Landing Door”. Este vorba despre trapa care se deschide si inchide la operarea trenului de aterizare.

Purtatorul de cuvant al Lufthansa a afirmat pentru Spiegel ca reparatiile au avut loc si ca problemele fusesera rezolvate in totalitate, astfel incat aeronava a intrat din nou in serviciu, in orarul normal.

Angajatii Germanwings din aeroporturile afectate de cursele anulate le-au recomandat pasagerilor sa plece cu masini inchiriate, pentru ca nu existau semne ca zborurile lor vor mai avea loc marti. Seara tarziu, aeroporturile au reactionat la situatia creata si au pus la dispozitia pasagerilor paturi de campanie.